درباره میزان فرمان خودرو
میزان فرمان چیست؟
محور چرخهای جلو که محل قرارگیری فرمان است، زوایای مشخصی نسبت به اجزای جلوبندی خودرو دارد. میزان فرمان فاصله داخلی بین قسمت جلو و عقب چرخهای اتومبیل است.
نشانه های عدم تنظیم فرمان
- آسیب در جلوبندی خودرو
- سبک رانندگی
- تصادف
- سطوح ناهوار جاده و دست اندازها
نشانه های عدم تنظیم میزان فرمان
- ساییدگی لاستیکهای خودرو
- به هم خوردن تعادل خودرو
- کشیده شدن خودرو به یک سمت
- تغییر در حالت قرارگیری غربیلک فرمان
دلایل اهیمت تنظیم فرمان
- جلوگیری از واژگون شدن خودرو
- پیشگیری از ساییده شدن لاستیکها
- فرمان پذیری و کنترل اتومبیل در سرعت بالا
- کاهش مصرف سوخت
- جلوگیری از استهلاک سیستم تعلیق خودرو و جعبه فرمان
چه زمانی به میزان فرمان نیاز است؟
در حالت معمول بهتر است خودرو به صورت سالیانه تنظیم فرمان شود. اما در شرایطی مانند تصادف، رانندگی در مسیرهای خاکی و ناهموار، افتادن خودرو در چاله و برخورد با جدولهای کنار خیابان تنظیم فرمان به هم میخورد و یکی از راههای ساده تشخیص آن، توجه به نحوه قرارگیری غربیلک فرمان است. غربیلک فرمان باید در مسیرهای صاف و هموار تراز باشد. پس از مشاهده هرگونه تغییر در وضعیت غربیلک فرمان باید نسبت به تنظیم آن اقدام کنید.
نحوه تنظیم فرمان
برای اینکه فرمان خودرو را به حالت عادی و بدون اشکال بازگردانید نیاز است که به مکانیکی مراجعه کنید. این کار با استفاده از دستگاه مخصوص لیزری انجام میشود. با استفاده از آن زاویه کمبر تشخیص داده شده و توسط مکانیک به صفر میرسد.
فرمان برقی چیست؟
فرمان برقی از لحاظ ساختار با فرمان هیدرولیکی تفاوت دارد اما مانند آن عمل میکند. فرمان برقی (Electronic Power Steering ) برای اولین بار در خودروهای رالی شرکت هوندا استفاده شد. این فرمان از سه قسمت سنسور گشتاور، موتور با جریان مستقیم و واحد کنترل الکتریکی تشکیل شده است که این سه قسمت میتوانند در یک محفظه یا به صورت جداگانه قرار گیرند.
نحوه کارکرد فرمان الکتریکی (EPS)
ابتدا سنسور، نیروی وارد شده به غربیلک فرمان را احساس میکند و آن را با سیگنالهایی به کامپیوتر خودرو ارسال میکند. این فرمان سیگنالهایی را از خودرو دریافت و پس از پردازش آن را به قسمت موتور DC ارسال میکند تا فرمان را به صورت مکانیکی تحت تاثیر قرار دهد. با هر چرخش فرمان مقداری الکتریسیته ایجاد میشود و با چرخاندن فرمان و چرخش فرمان، نیروی مورد نیاز تامین میشود.
مزایای فرمان الکتریکی
- ایمنی بالا در شرایط بحرانی
- مستقل بودن از موتور خودرو
- وزن کمتر نسبت به فرمان هیدرولیکی
- حذف شیرهای کنترل
- حذف پمپ هیدرولیک
- مصرف انرژی کمتر
- افزایش عمر نسبت به فرمان هیدرولیک
- استفاده از یک نوع فرمان در چندین خودرو
- حذف جک هیدرولیک
- مصرف سوخت کمتر
معایب فرمان برقی
- هزینه اولیه بیشتر
- سیستم کنترلی سختتر