باید ها و نباید برای آب بندی ماشین صفر
آب بندی کردن خودرو یکی از اقداماتی است که خریداران خودروی صفر کیلومتر برای آماده کردن ابتدایی خودرو برای استفاده طولانی مدت از آن انجام می دهند. بسیاری از افراد معتقدند آب بندی خودرو مانند گرم کردن ورزشکار است، یعنی همانطور که اگر ورزشکار گرم نکند، بدن او دچار آسیب می شود، خودرو نیز در صورت عدم آب بندی استهلاکش افزایش می یابد.
پرهیز از یدک کشی
در زمان آب بندی خودرو تا ۱۰۰ کیلومتر یدک کش هیچ خودرویی نشوید. خودروی یدک کش باید نیرو و توان کافی جهت یدک کشی را داشته باشد.
ترمز کردن ناگهانی ممنوع
در زمان آب بندی خودرو از ترمز کردن ناگهانی بپرهیزید زیرا این کار فشار زیادی به خودرو وارد می کند. ترمز شدید نه تنها باعث کاهش عمر لنت ترمز خواهد شد، بلکه با ایجاد لرزش و گرمای بیش از حد باعث میشود که روتورهای ترمز نیز آسیب ببینند.
سرعت یکنواخت ممنوع
در زمان آب بندی خودرو برای زمان طولانی سرعت رانندگی را یکنواخت نگه ندارید زیرا ممکن است این کار به خودرو شما آسیب برساند.
پرهیز از رانندگی در مناطق ناهموار
در زمان آب بندی خودرو از رانندگی در جاده های گل آلود، ناهموار و پرپیچ و خم بپرهیزید.رانندگی در جادههای ناهموار شهری برای خودرو مشکلاتی ایجاد میکند و گاهی باعث آسیبهای جدی به خودرو میشود.
شتاب گرفتن ناگهانی ممنوع
در رانندگی با خودرو صفر از شتاب گرفتن ناگهانی و پرگاز بپرهیزید. گرفتن شتاب سنگین سوخت بیشتری را مصرف میکند و به این ترتیب بار سنگینی روی اجزای پیشرانه تحمیل میشود.
پرهیز از رانندگی با دنده سنگین
در زمان آب بندی خودرو در سرعت های بالا با دنده سنگین رانندگی نکنید. همیشه سعی کنید پس از عقب رفتن ابتدا کاملا توقف کنید و سپس دنده عوض کنید. این کار یک ثانیه بیشتر زمان نمیبرد، اما از آسیب به موتور، گیربکس یا محورها جلوگیری به عمل میآورد.
این اشتباهات را در زمان رانندگی انجام ندهید
بدترین اشتباهاتی که سبب کوتاه شدن عمر خودرو می شود، عبارتند از:
- رانندگی کردن قبل از گرم شدن خودرو
- تعویض ناگهانی دنده عقب به دنده یک
- گذاشتن دستتان مداوم روی دنده
- استفاده از روغن موتور نامناسب و ارزان
- اهمیت ندادن به ترمز دستی
- فشردن پدال گاز تا انتها
- خالی شدن باک بنزین
- بار زدن خودرو سنگینتر از حدمجاز
- کلاچ گرفتن بیدلیل
- فشردن ترمز تا انتها در سراشیبی
- عبور با سرعت از روی سرعتگیرها
- ریختن آب معمولی در رادیاتور
- استفاده از شیشهپاککن حاوی آمونیاک
- نادیده گرفتن علائم هشداردهنده
- عادت به سرویس نکردن خودرو